Entreprenören

Sveriges yngsta företagare 1982, då Magnus endast 12 år gammal startade sitt första företag. 1993 startade Magnus, Ulf Haggren och Leif Olsson första restaurangen i det som sedan skulle bli en av Sveriges största restaurangkedjor. 

Idag omsätter samtliga Harrys över 700 miljoner kronor och sysselsätter över 1000 personer. Men resan startade redan 1982. Affärsidén i Magnus första företag bestod av att leta frimärken i containrar som sedan såldes vidare. 

När man rotar i containrar hela dagarna hittar men ett och annat. En vara det fanns väldigt gott om var kaffesump. Problemet var att kaffesumpen ofta förstörde breven och frimärkena men det visade sig snart finnas en lösning... Magnus erbjöd sig att köpa kaffe till ett stort företag mot att han fick alla breven innan de slängdes i soporna, nu utan kaffesump på.

Idén var klockren och bara ett kort tag senare hade Magnus köpt kaffe för 6 340 kr och sålt frimärken för 86 400 kr.
Det var den första affären i Magnus karriär.

I Magnus bästsäljande e-bok "Vägen till månen - 0 till 700 miljoner" kan du läsa hela historien om Magnus resa fram till idag. 

Vill du höra Magnus berätta personligen om sin inspirerande bakgrund, synen på företagande och ledarskap kan du anlita honom som föreläsare.

Såväl livsvisdom och unika tankesätt som underhållande anekdoter utlovas!

Frågor? Kontakta gärna Magnus agent Max Steén på 0709-555 056 eller via e-post.